Αρχική > Νέα - Ενημερώσεις > Εκθέσεις/Σεμινάρια/Διαλέξεις > 10/10/2010 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑIΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ) Εκτύπωση Σελίδας

 


10-10-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ «ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εγκαινιάσθηκε, στις 5 Οκτωβρίου, στην Αίθουσα ΚΟΙΤΩΝΕΣ του στρατοπέδου ΚΟΔΡΑ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς, η ομαδική έκθεση φωτογραφίας του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης των Πνευματικών Δικαιωμάτων των Φωτογράφων «ΦΟΙΒΟΣ», με τίτλο «Αισθάνομαι...», η οποία περιλαμβάνει 75 έργα ισάριθμων μελών του.

Ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς, κος Νίκος Βαχαβιώλος, κατά την τελετή των εγκαινίων προσφωνώντας τους καλεσμένους, μεταξύ άλλων ανέφερε:
«..Ο στόχος που έχετε θεωρώ ότι είναι σημαντικός: τα πνευματικά δικαιώματα, των φωτογράφων, καθώς και όλων των άλλων δημιουργών είναι κάτι που δεν το βρίσκεις έτοιμο. Το κοινό δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, άρα το έργο της ενημέρωσης δεν κρατάει ούτε ένα μήνα, ούτε ένα χρόνο, ούτε όσο κρατάει μια έκθεση, αλλά χρειάζεται μια συνεχής προσπάθεια. Αυτό είναι δύσκολο για σας αλλά με την επιθυμία και τη δράση σας θα δούμε να βελτιώνεται η συμπεριφορά του κόσμου. Ευκαιρίες υπάρχουν όπως και άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να σταθούν δίπλα σας. Γι` αυτό και πρότεινα στον «ΦΟΙΒΟ» μελλοντική συνεργασία με στόχο την προσέλκυση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που άπτονται των Πνευματικών Δικαιωμάτων και της καλλιτεχνικής παιδείας γενικότερα...»

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΟΣΔ ΦΟΙΒΟΣ, κος Γιώργος Παπαθανασίου, μεταξύ των άλλων ανέφερε:
«..Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμβολή σας, για την παραχώρησης του πολιτιστικού χώρου, καθώς επίσης και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης για την στήριξη στην πραγματοποίηση της έκθεσης αυτής, γιατί και μέσα από το Μουσείο πέρασε μια σημαντική προβολή της έκθεσης από τον τύπο και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα προς το κοινό. Η έκθεση δίνει την δυνατότητα στο ευρύ κοινό να έρθει πιο κοντά στη φωτογραφία και στα πολιτιστικά μηνύματα αλλά ταυτόχρονα να ενημερωθεί σε ότι αφορά τα Πνευματικά Δικαιώματα στην Ελλάδα σήμερα. Την προηγουμένη των εγκαινίων είχαμε συνάντηση με συναδέλφους από την Θεσσαλονίκη ώστε να εμπλουτίσουμε τα συμπεράσματα της Ημερίδας που είχε διοργανώσει ο «ΦΟΙΒΟΣ» για την Φωτογραφία και τα Πνευματικά Δικαιώματα στον 21ο αιώνα. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις συνεργασίας»

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε επίσης το ΔΣ και ο Προϊστάμενος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΦΟΙΒΟΥ, καθώς επίσης δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, όλοι σχεδόν οι εκθέτες-μέλη του ΦΟΙΒΟΥ από τη Βόρεια Ελλάδα και πολλοί φιλότεχνοι.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου και θα παραμένει ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 2μμ έως 8μμ και Σάββατο και Κυριακή από 12 έως 8μμ.

 

 

Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων, για την ενημέρωση των φωτογράφων και του κοινού σχετικά με το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας όσον αφορά τη φωτογραφία, στις 4 Οκτωβρίου στην Αίθουσα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση και τον εμπλουτισμό των Συμπερασμάτων της ΗΜΕΡΙΔΑΣ «Πνευματική Ιδιοκτησία και Φωτογραφία στον 21ο Αιώνα» που είχε διοργανώσει ο ΦΟΙΒΟΣ, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα πρακτικά και τα συμπεράσματα της Ημερίδας αυτής


Η Έκθεση «Αισθάνομαι...» έχει παρουσιαστεί, με μεγάλη επιτυχία, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθήνας στις 25 και 26 Απριλίου 2007, -στο διήμερο που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας του ΥΠ.ΠΟ. σε συνεργασία με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του ΥΠ.ΑΝ. και τους Οργανισμούς των Δημιουργών, για τον γιορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευματικής Ιδιοκτησίας-, καθώς επίσης, μετά από τον εμπλουτισμό της,
στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας, Ακαδημίας 50, από 17 έως 28 Φεβρουαρίου 2010, όπου πραγματοποιήθηκε και η ΗΜΕΡΙΔΑ «Πνευματική Ιδιοκτησία και Φωτογραφία στον 21ο Αιώνα»

Ε
πίσης πρόσφατα, παρουσιάσθηκε στη Δράμα (21 Σεπτεμβρίου μέχρι 2 Οκτωβρίου) στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήλος Δράμας.
Η έκθεση στη Δράμα και τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης,

Για το ΔΣ
Ο
Πρόεδρος                                                                     Ο Γραμματέας
Γ.Παπαθανασίου                                                              Δ. Τσεβάς